Order of Malta

Aktuality

Nové automobily pro ČMP České Budějovice

14/09/2018 


23. srpna 2018 požehnal hlavní kaplan Českého velkopřevorství Mons. Adolf Pintíř v Českých Budějovicích čtyři nové speciálně upravené automobily pro převoz handicapovaných osob

Česká maltézská pomoc České Budějovice získala prostřednictvím Integrovaného regionálního operačního programu (IROP) finanční prostředky (3,5 mil. Kč) na zakoupení čtyř nových speciálně upravených vozů.

Mezi základní oblasti našeho působení patří poskytování charitativní pomoci v oblasti zdravotnické, záchranné, sociální a humanitární, zejména však v oblasti péče o děti s postižením. Posláním organizace je podpora rodin pečujících o děti, mládež a osoby s postižením. Usilujeme o integraci osob se zdravotním a sociálním znevýhodněním, zajištění jejich kontaktu s vnějším okolím, zprostředkování jejich všestranného rozvoje a zabránění jejich sociálnímu vyloučení.

Nové vozy budou od září zařazeny mezi další naše vozy, které zajišťují dovážení dětí a mládeže s postižením do speciálních škol a školských zařízení již na devíti trasách v rámci Jihočeského kraje. Celkem máme 12 vozů. Tuto činnost zajišťujeme již 22 let a je již plně profesionální. Doprovázíme děti s různým typem postižení jako například postižení smyslové, duševní, tělesné a kombinované, a dopravujeme je do různých zařízení v Českých Budějovicích. Dále tyto služby nabízíme seniorům a osobám s různým typem postižení, imobilních osob, které nemají nárok na sanitní dopravu, dopravní prostředky MHD jsou pro ně nevhodné a taxi služba je s vozíkem nebo asistenčním psem neodveze. Jedná se o individuální doprovázení převážně k lékaři, na úřady anebo třeba do lázní.

RSS Novinky na mezinárodním webu Řádu
  • Objevila se nečekaná chyba, RSS zdroj je pravděpodobně mimo provoz. Zkuste to prosím později.
Nejnovější příspěvky
Archiv příspěvků
Vyhledávání

Řád Maltézských rytířů - České velkopřevorství

Velkopřevorské náměstí 4, Praha 1 - Malá Strana, 11800