Order of Malta

Aktuality

Koronavirus, zrušení 62. pouti do Lurd a všech mezinárodních konferencí Řádu

12/03/2020 


Řád Maltézských rytířů se kvůli pandemii nemoci Covid-19 a souvisejícím dopravním omezením rozhodl zrušit 62. mezinárodní řádovou pouť do Lurd a všechny mezinárodní konference plánované na nadcházející týdny – konferenci špitálníků ve Vídni a konferenci komunikátorů v Římě.

„Jedná se o akt zodpovědnosti vůči nám všem, našim rodinám a lidem, o které se staráme“, uvedl velkošpitálník Dominique de La Rochefoucauld-Montbel, který také vyzývá k modlitbě za všechny zasažené touto nemocí. Mezinárodní pouť do Lurd se neuskuteční poprvé za více než 60 let. Toto rozhodnutí bylo přijato po dohodě s velmistrem.

Jestliže to situace umožní, zorganizuje francouzská asociace mariánskou pouť ve stejný den, kdy měla proběhnout mezinárodní pouť, aby zajistila kontinuitu přítomnosti Maltézského řádu a potvrdila jeho silné pouto ke svatyni v Lurdech.

„Toto rozhodnutí se týká nás všech a především se týká našich Pánů Nemocných“, píše velkošpitálník, a vyzívá: „Pokud je nemůžete navštívit, zavolejte jim; pokud jim nemůžete zavolat, napište jim. To, co v této chvíli osamělosti potřebují, je naše blízkost.“

Nouzová situace způsobená pandemií nemoci Covid-19 také vedla ke zrušení 28. mezinárodní konference špitálníků, která se měla konat ve Vídni ve dnech 26. až 29. března.

Stejně tak bylo rozhodnuto o odložení konference komunikátorů, která se měla konat v Římě ve dnech 20. až 22. března.

České velkopřevorství se rozhodlo zrušit svou letošní účast na Řádové pouti do Lurd již 6. března. Pro více informací navštivte oficiální web pouti. Procuratore Českého velkopřevorství také vyzval k modlitbě všechny členy Řádu i maltézského společenství. Informace o bohoslužbách v řádovém kostele v Praze budou brzy zveřejněny na tomto webu.

RSS Novinky na mezinárodním webu Řádu
  • Objevila se nečekaná chyba, RSS zdroj je pravděpodobně mimo provoz. Zkuste to prosím později.
Nejnovější příspěvky
Archiv příspěvků
Vyhledávání

Řád Maltézských rytířů - České velkopřevorství

Velkopřevorské náměstí 4, Praha 1 - Malá Strana, 11800