Order of Malta

Aktuality

Německé ministerstvo zahraničí poskytlo Malteser International milion eur na mimořádnou pomoc v Sýrii

12/02/2023 


Kolín nad Rýnem/Gaziantep Malteser International (humanitární organizace Řádu) rozšiřuje svou pomoc lidem postiženým zemětřesením v Sýrii a v Turecku. Německé spolkové ministerstvo zahraničí poskytlo za tímto účelem organizaci Malteser International dar jeden milion eur, určený pro pomoc v Sýrii. Peníze budou použity na pořízení naléhavě potřebných humanitárních potřeb, jako jsou přikrývky, matrace, stany a potraviny. Potřeba je obrovská: podle Světové zdravotnické organizace (WHO) bylo následky zemětřesení v Sýrii a Turecku postiženo přibližně 23 milionů lidí. V obou zemích bylo dohromady zničeno více než 10 000 domů.

Malteser International podporuje humanitární činnost lokálního maltézského týmu z pohraničního města Kilis, které se nachází asi hodinu cesty od tureckého města Gaziantep. Odtud Malteser International organizuje pomoc pro obyvatele Turecka a Sýrie.

Pracujeme na místě, abychom lidem poskytli nejnaléhavěji potřebnou pomoc. Teploty jsou mrazivé, lidé nutně potřebují přikrývky, karimatky, stany a teplé jídlo„, informuje Oliver Hochedez, vedoucí oddělení nouzové pomoci Malteser International.

Z Turecka koordinuje projekty pomoci v syrském pohraničí také nejméně 18 zaměstnanců Malteser International. Od roku 2012 tým v Turecku podporuje různé projekty pro syrské uprchlíky v Turecku a také zdravotnická zařízení a uprchlické tábory v oblasti Idlib na severozápadě Sýrie. Přímý vstup do Sýrie není v současné době pro humanitární organizace možný. „Pomoc lidem v severozápadní Sýrii proto realizujeme prostřednictvím dlouhodobých místních partnerských organizací. Ty přebírají distribuci pomoci postiženým lidem„, uvádí Hochedez.

Situace v Sýrii je po ničivých zemětřeseních z pondělního rána obzvláště nejistá. Lidé trpí občanskou válkou ve své zemi již téměř dvanáct let, infrastruktura je poškozená, mnoho lidí hladoví a nemá přístup k lékařské péči. Podle údajů OCHA OSN bylo již před touto událostí na severozápadě Sýrie na humanitární pomoci závislých 4,1 milionu lidí. Přibližně 2,9 milionu lidí žije ve své zemi jako vnitřně vysídlené osoby, z toho asi 1,8 milionu v uprchlických táborech.

Na činnost Malteser International je možné přispět zde

RSS Novinky na mezinárodním webu Řádu
  • Objevila se nečekaná chyba, RSS zdroj je pravděpodobně mimo provoz. Zkuste to prosím později.
Nejnovější příspěvky
Archiv příspěvků
Vyhledávání

Řád Maltézských rytířů - České velkopřevorství

Velkopřevorské náměstí 4, Praha 1 - Malá Strana, 11800