Order of Malta

Aktuality

Návštěva Frà Pierra de Bizemont ve Vyšší odborné zdravotnické škole v Ječné ulici v Praze

05/04/2023 


Frà Pierre de Bizemont, velkopřevor, v doprovodu dr. Ursuly Czerninové dne 22. března 2023 navštívil Vyšší odbornou zdravotnickou školu v Ječné ulici v Praze, kterou zřizuje České velkopřevorství od roku 1996. Tato Vyšší odborná škola nabízí studium oboru „diplomovaná zdravotní sestra“ jak v denní, tak v kombinované formě; spolupracuje s mnoha odbornými pracovišti především v Praze. Více informací naleznete na webu školy https://vos.skolajecna.cz/.

Frà Pierre mluvil s paní ředitelkou školy Mgr. Marií Šikovou i s mnoha dalšími vyučujícími školy, a tak se blíže seznámil se školou, s jejím zaměřením a vyhlídkami do budoucnosti, v níž se počítá s úzkou spoluprací s maltézským řádem. Pan velkopřevor také v doprovodu paní ředitelky Šikové si prohlédl prostory školy, a především odborné učebny. Poté se pan velkopřevor spolu s paní dr. Czerninovou účastnili mše sv. ve školní kapli, kterou u příležitosti 30. výročí vzniku Střední odborné školy sociální svaté Zdislavy, sesterské školy maltézské „Vošky“, sloužil o. František Hylmar, jezuita, a následného posezení se sestrami Kongregace Dcer božské lásky, které tuto střední školu zřizují, a současnými i bývalými pedagogy a zaměstnanci školy i studenty.

Tato návštěva představeného Českého velkopřevorství otevírá novou část služby řádu a Českého velkopřevorství v oblasti sice pro řád neobvyklé, avšak v souvislostech naší země důležité.

RSS Novinky na mezinárodním webu Řádu
  • Objevila se nečekaná chyba, RSS zdroj je pravděpodobně mimo provoz. Zkuste to prosím později.
Nejnovější příspěvky
Archiv příspěvků
Vyhledávání

Řád Maltézských rytířů - České velkopřevorství

Velkopřevorské náměstí 4, Praha 1 - Malá Strana, 11800