Order of Malta

Aktuality

Výzva generálního tajemníka Malteser International k podpoře lidí závislých na humanitární pomoci

09/05/2023 


Vážení přátelé a společníci Malteser International,

339 milionů lidí na celém světě je závislých na humanitární pomoci. Ačkoli je to alarmující číslo, bolest a utrpení milionů těchto lidí jsou často médii přehlíženy a není jim věnována pozornost, kterou si zaslouží.

Připomeňme si na chvíli zapomenutou krizi v Libanonu, kde 75 % obyvatel žije pod hranicí chudoby. Lidé se potýkají s nedostatkem peněz na základní potřeby, jako jsou potraviny a léky. Během své nedávné návštěvy regionu jsem mohl ocenit obětavou práci našich kolegů na místě, kteří mimo jiné distribuují jídlo těm nejzranitelnějším a usnadňují jim přístup k lékařské péči.

Konflikt a vysídlení způsobily, že miliony lidí v Jižním Súdánu potřebují humanitární pomoc. Mnoho rodin bylo nuceno opustit své domovy, zanechat vše, co mají, a čelit vážnému nedostatku potravin a vody. Lidem postiženým krizí poskytujeme nouzovou potravinovou pomoc, čistou vodu a hygienické prostředky.

V Bangladéši je uprchlická krize Rohingů stále jednou z nejnaléhavějších humanitárních situací na světě. Více než milion Rohingů žije v přeplněných táborech, kde jim neustále hrozí propuknutí nemocí. Naši kolegové na místě poskytují potřebným lékařskou péči a psychosociální podporu.

S cílem upozornit na zapomenuté humanitární krize se Malteser International společně s dalšími 29 humanitárními organizacemi zapojil do kampaně #IntoFocus, kterou iniciovalo německé ministerstvo zahraničí.

Postižení lidé i nadále potřebují naši podporu. Pomoci můžete i vy.
Přispějte nyní a pomozte nám přiblížit zapomenuté krize v Libanonu, Jižním Súdánu, Bangladéši a mnoha dalších místech #IntoFocus.

Z celého srdce vám děkuji za vaši štědrou podporu.

Prosíme, zachovejte nám přízeň v modlitbách a podpořte naši pomoc v nouzi darem!

S pozdravem,

Clemens Graf von Mirbach-Harff
generální tajemník MI

Na činnost Malteser International je možné přispět zde.

RSS Novinky na mezinárodním webu Řádu
  • Objevila se nečekaná chyba, RSS zdroj je pravděpodobně mimo provoz. Zkuste to prosím později.
Nejnovější příspěvky
Archiv příspěvků
Vyhledávání

Řád Maltézských rytířů - České velkopřevorství

Velkopřevorské náměstí 4, Praha 1 - Malá Strana, 11800