Order of Malta

Aktuality

Velkopřevor navštívil Nemocnici Milosrdných sester sv. Karla Boromejského v Praze

29/07/2023 


Velkopřevor Fra´ Pierre de Bizemont navštívil 28. července ústředí Kongregace milosrdných sester Sv. Karla Boromejského a jejich nemocnici (https://www.nmskb.cz/).

Přivítala ho matka představená S. M. Ancilla Doležalová, která pohovořila o historii Kongregace. Nemocnicí Fra´ Pierra provedla ředitelka nemocnice S. M. Radima (Mgr. Jana Ivančicová) a hlavní sestra S. M. Norberta (Mgr. Dobromila Sukupová, DiS.).

Návštěva je důkazem přátelství, tradiční a dlouhodobé dobré spolupráce našeho Řádu s nemocnicí Milosrdných sester sv. karla Boromejského a podporou jejich díla.

Velkopřevor v nemocnici navštívil mimo jiné zubní ambulanci, s novým technickým vybavením, kde ho přivítala S. M. Františka (MUDr. Anna Svobodová), oddělení paliativní péče a živě se zajímal o změny nemocnice za poslední léta.

Milosrdné sestry letos oslaví 30. výročí vrácení nemocnice do své péče a je za nimi vidět obrovský kus práce.

Velkopřevor se chystá i k návštěvě Domova Řepy, LDN , kde „sestry boromejky“  již řadu let vedou ojedinělý projekt. V léčebně pomáhají vězeňkyně, které při výkonu trestu mohou získat rekvalifikaci, což jim umožní lepší začlenění do společnosti po propuštění na svobodu ( https://www.domovrepy.cz ).

RSS Novinky na mezinárodním webu Řádu
  • Objevila se nečekaná chyba, RSS zdroj je pravděpodobně mimo provoz. Zkuste to prosím později.
Nejnovější příspěvky
Archiv příspěvků
Vyhledávání

Řád Maltézských rytířů - České velkopřevorství

Velkopřevorské náměstí 4, Praha 1 - Malá Strana, 11800