Order of Malta

Aktuality

Lidé na přání zesnulého Karla Schwarzenberga darovali přes 2 miliony korun na charitativní činnost Maltézských rytířů a na pomoc Ukrajině

11/12/2023 


Praha 11. 12. 2023 

S Karlem Schwarzenbergem se do kostela Panny Marie pod řetězem na Malé Straně přišlo rozloučit více než 11 tisíc lidí. Do sbírky, kterou zde na přání zesnulého uspořádala jeho rodina, přispěli lidé během tří dnů více než 2 miliony korun. Dle přání Karla Schwarzenberga, tak jak jej uvedl ve své poslední vůli, půjde část financí na pomoc Ukrajině a část na charitativní aktivity Suverénního řádu maltézských rytířů. O přesném rozdělení daru v následujících dnech rozhodne rodina. 

„Rodina děkuje lékařům a ošetřovatelům, kteří se o Karla Schwarzenberga v Čechách starali i všem lidem, kteří se s ním přišli rozloučit. Je až neuvěřitelné kolik lidí se rozloučení zúčastnilo osobně v kostele Maltézského řádu, na Pražském hradě či u televizních obrazovek. To násobně předčilo jakákoliv naše očekávání,” uvedl synovec Ferdinand Schwarzenberg.    

Charitativní činnost Suverénního řádu maltézských rytířů reprezentuje v Česku především obecně prospěšná společnost Maltézská pomoc (která je jedním z největších poskytovatelů osobní asistence pro seniory v ČR, pomáhá lidem bez domova i rodičům samoživitelům či rodinám v nouzi) a zapsaný spolek Česká maltézská mládež (organizuje volnočasové aktivity pro mladé handicapované, osoby jinak potřebné a pro pomáhající dobrovolníky). Řád maltézských rytířů je v České republice také zřizovatelem tří škol. 

RSS Novinky na mezinárodním webu Řádu
  • Objevila se nečekaná chyba, RSS zdroj je pravděpodobně mimo provoz. Zkuste to prosím později.
Nejnovější příspěvky
Archiv příspěvků
Vyhledávání

Řád Maltézských rytířů - České velkopřevorství

Velkopřevorské náměstí 4, Praha 1 - Malá Strana, 11800